×

Välkomment till Bodystore.com!

0 0 kr

Sections

×
    Lifeblossom

    Eterisk olja Frankincense EKO, 10 ml

    Ekologisk eterisk olja Frankincense Serrata av hög kvalitet från Lifeblossom – GC/MS kvalitetsanalyserad.


     


    Läs Mer

    SKU# A2223-9

    199 kr

    Slut i lagerLeveranstid: 1-3 arbetsdagar

    Äkta 100% ren och naturlig frankincense eterisk olja av hög terapeutisk kvalitet.

    • Ekologisk certifierad: Ecocert & USDA 100% organic

    Latinskt namn: Boswellia serrata
    Växtdel: harts
    Framställning: ångdestillation
    Ursprungsland: Indien
    Färg: färglös - ljusgul
    Konsistens: tunn
    Parfymnot: bas - mellan

    Doftbeskrivning: Frisk citrusdoftande, hartsartad och träaktig.

    Passar bra ihop med: Citrus-, krydd-, trä- och blomoljor som
    bergamott, geranium, grapefrukt, neroli, sandelträ och svartpeppar samt basilika, muskatellsalvia, patchouli, rosmarin och vetiver. 

    Frankincense serrata eterisk olja från Lifeblossom är framställd genom ångdestillation av harts från trädsläktet boswellia. Harts utvinns genom att skåror på trädets stam avger kåda vilket så småningom hårdnar till så kallade harts tårar. Det är denna aromatiska harts som senare destilleras till eterisk olja.

    Frankincense har en mycket lång och spännande historia i olika kulturer, där den har använts i religiösa ceremonier samt i medicinska och kosmetiska sammanhang. Den är högt värderad inom ayurvedisk medicin och har genom tiderna haft stor betydelse som doftämne och rökelse. Det sägs att de tre vise männens gåvor till Jesusbarnet var guld och myrra tillsammans med rökelse (frankincense).

    Frankincense innehåller många värdefulla naturliga beståndsdelar som bidragit till oljans antiseptiska, slemlösande och antiinflammatoriska verkan. Det är framförallt oljans inflammationshämmande och immunstärkande egenskaper som uppmärksammats runt om i världen. I aromaterapi används den även för att fördjupa andhämtning samt för att dämpa kronisk stress, oro och ångest. Frankincense anses ha lugnande, vitaliserande och upplyftande inverkan på kropp och sinne.

    I hudvård är frankincense särskilt gynnsam för torr, känslig och mogen hud. Det är en antiseptisk, antiinflammatorisk, sammandragande eterisk olja som anses cellstimulerande och vårdande för skadad hud. Oljans fina och regenererande egenskaper har bidragit till att den gärna används i anti-age produkter för att motverka rynkor och ge lyster åt trött hy.

    Gaskromatografi Masspektrometri (GC/MS) GC/MS har ansetts vara en “gold standard” för identifiering av rättsmedicinska ämnen. Instrumentets enkelhet, känslighet och effektivitet i att skilja och identifiera beståndsdelar har gjort GC/MS till ett av de viktigaste verktygen inom analytisk kemi.

    Användningsområde

    Eteriska oljor används inom aromaterapi samt som doft- och smakämne i kosmetiska produkter. Det är även vanligt att smaksätta olika sorters mat, dryck och godis. Tänk bara på att vara mycket försiktig med doseringen, någon enstaka droppe räcker långt. Eteriska oljor med GRAS-status innebär att oljan är klassad som säker ingrediens i livsmedel. GRAS är en förkortning på “Generally Recognized As Safe”.

    Förvaring & Säkerhet

    Eteriska oljor är kraftfulla koncentrat, några få droppar räcker långt. > Använd inte outspädd eterisk olja direkt på huden, undantag förekommer. > Undvik kontakt med ögon och slemhinnor, orsakar allvarlig ögonirritation. > Det är viktigt att vara insatt i de eteriska oljornas egenskaper och verkan särskilt vid: sjukdom, graviditet och amning. > Ett enkelt hudtest rekommenderas vid misstanke om överkänslighet. > Eteriska oljor ska aldrig förtäras i koncentrerad form, livshotande! > Citrusoljor som exempelvis bergamott, citron, grapefrukt och lime gör huden ljuskänslig. Undvik starkt solljus och solarium under minst 24 timmar efter applicering på huden. > Varje flaska ska ha en droppinsats för säker dosering. > Förvara eteriska oljor utom syn- och räckhåll för barn. > Gammal och/eller oxiderad olja kan ge hudreaktion, var noga med förvaring och bäst föredatum. > Förvara oljan mörkt, svalt (gärna i kylskåp) och lufttätt för att minimera oxidation.

    Observera att vi inte ansvarar för innehållet i omdömen publicerade på siten. I omdömena beskrivna resultat och effekter är individuella och kan inte generaliseras.

    3 omdöme(n)

    per sida

    3 omdöme(n)

    per sida