×

Välkomment till Bodystore.com!

0 0,00 kr

Sections

×
    Crearome

    Vegetabilisk Matolja Nattljus 9% GLA kallpressad eko, 30 ml

    Crearomes kallpressade nattljusolja har tillsatt E-vitamin för längre hållbarhet. Denna nattljusolja används främst som kosttillskott i stället för de olika kapslar som finns på marknaden.

    Läs Mer

    SKU# A4905-9

    65,00 kr

    I lagerLeveranstid: 1-3 arbetsdagar

    Fri frakt over 500,-

    Fria returer

    Crearome Nattljusolja 9%, kallpressad

    Crearomes kallpressade nattljusolja har tillsatt E-vitamin för längre hållbarhet. Denna nattljusolja används främst som kosttillskott i stället för de olika kapslar som finns på marknaden.

    -Nattljusoljan hjälper hudens celler att bli stabila och starka. Oljan används vid hudproblem och torr hud.

    -Sitter du vid en dator hela dagarna, är nattljusoljan bra för dig.

    -Den passar fint på livlös hud som saknar elasticitet, och i en rynkhämmande crème för ansiktet – för att förebygga hudens åldringsprocess.

    -Har du mjällproblem, skall du testa nattljusolja.

    Liksom gurkörtsolja, är nattljusolja också en känslig olja. Den bör alltid förvaras i mörka flaskor i kylskåp.
    Vill man använda ren nattljusolja invärtes, kan man naturligtvis ta ren olja, istället för de kapslar som finns på marknaden. Detta blir oftast mycket billigare.

    Dosera 2-4 ml per dag. Den kallpressade, som nu också finns i ekologisk kvalitet, är då att föredra.

     

    Evening primrose oil
    INCI-namn: Oenothera biennis

    Fettsyresammansättning
    Palmitinsyra C16:0 ....................6%
    Stearinsyra C18:0 ..................1,5%
    Oljesyra C18:1 ...........................8%
    Linolsyra C18:2 .......................73%
    Alfalinolensyra C18:3 ..........0,2%
    Gammalinolensyra C18:3 ..10%
    Andra fettsyror ...........................1%
    Stelningspunkt
    -10°C

    För dig som vill veta mer om GLA och Gurkört
    Nattljus tillhör dunörtsväxterna. Den är ettårig, och har sitt ursprung i Nordamerika, där den växter vilt. Den kom till Europa på 1700-talet, och växter numera vilt även i Mellaneuropa. Nattljus är en ganska allmän växt i våra svenska trädgårdar – den självsår sig mycket lätt. Den utvecklar vackra, gula blommor som bara lever en dag. Blomman är som vackrast på kvällen, därav sitt namn.

    Nattljus odlas kommersiellt i Storbritannien och i en del andra länder, som Kina. Kina är den största producenten av nattljusfröer. Fröerna utvecklas efter blomningen. De innehåller 25% olja, som är rik på fleromättade fettsyror – speciellt gammalinolensyra (GLA).

    Man framställer oljan på flera olika sätt:
    1. Kallpressning – är att föredra vid invärtes bruk, men ger färg och doft till kosmetiska produkter.
    2. Kallpressning/deodorisering – används oftast i naturkosmetiska produkter och för invärtes bruk.
    3. CO2-extraktion – används som punkt två.
    4. Varmpressning, extraktion med lösningsmedel och en efterföljande raffinering – är det framtagningssätt som är standard för nattljusoljan. Denna olja blir mer hållbar genom raffineringen, men då också mindre aktiv. Den används i annan kosmetik än naturkosmetik, och ibland även i preparat för invärtes bruk.

    Läs mer om GLA under gurkörtsoljan, som är ganska lik nattljusolja, men som innehåller dubbelt så mycket GLA. Nästan alla tester och rapporter på GLA är dock gjorda på nattljusoljan.

     

    Observera att vi inte ansvarar för innehållet i omdömen publicerade på siten. I omdömena beskrivna resultat och effekter är individuella och kan inte generaliseras.

    4 omdöme(n)

    per sida

    4 omdöme(n)

    per sida