Tillbaka
Eterisk olja Frankincense EKO, 10 ml

Eterisk olja Frankincense EKO, 10 ml

Lifeblossom

167 kr
Slut i lager

Vi skickar dig ett mejl när produkten finns i lager!
Stäng
Vill du att vi meddelar dig när produkten är åter i lager?
Avbryt
product.backinstock.successmessage
!
Varan är för tillfället slut i lager. Få en notifikation när produkten åter finns i lager.

Fri frakt
Fri retur
Prisgaranti

SKU #A2223-9.MASTER

Ekologisk eterisk olja Frankincense Serrata av hög kvalitet från Lifeblossom – GC/MS kvalitetsanalyserad.

Läs mer
Information
Omdömen
Näring & Ingredienser

Äkta 100% ren och naturlig frankincense eterisk olja av hög terapeutisk kvalitet.

  • Ekologisk certifierad: Ecocert & USDA 100% organic 
  • Frisk citrusdoftande, hartsartad och träaktig
  • Parfymnot bas/mellan

Frankincense serrata eterisk olja från Lifeblossom är framställd genom ångdestillation av harts från trädsläktet boswellia. Harts utvinns genom att skåror på trädets stam avger kåda vilket så småningom hårdnar till så kallade harts tårar. Det är denna aromatiska harts som senare destilleras till eterisk olja.

Frankincense innehåller många värdefulla naturliga beståndsdelar som bidragit till oljans antiseptiska, slemlösande och antiinflammatoriska verkan. Det är framförallt oljans inflammationshämmande och immunstärkande egenskaper som uppmärksammats runt om i världen. I aromaterapi används den även för att fördjupa andhämtning samt för att dämpa kronisk stress, oro och ångest. Frankincense anses ha lugnande, vitaliserande och upplyftande inverkan på kropp och sinne.

I hudvård är frankincense särskilt gynnsam för torr, känslig och mogen hud. Det är en antiseptisk, antiinflammatorisk, sammandragande eterisk olja som anses cellstimulerande och vårdande för skadad hud. Oljans fina och regenererande egenskaper har bidragit till att den gärna används i anti-age produkter för att motverka rynkor och ge lyster åt trött hy.

Användning: Eteriska oljor ska aldrig förtäras i koncentrerad form. Använd inte outspädd eterisk olja direkt på huden. Eteriska oljor används inom aromaterapi samt som doft- och smakämne i kosmetiska produkter. Tänk bara på att vara mycket försiktig med doseringen, någon enstaka droppe räcker långt. Eteriska oljor med GRAS-status innebär att oljan är klassad som säker ingrediens i livsmedel. GRAS är en förkortning på “Generally Recognized As Safe”. 

Ursprungsland: Indien

Förvaring: Förvara oljan mörkt, svalt (gärna i kylskåp) och lufttätt för att minimera oxidation. Förvara eteriska oljor utom syn- och räckhåll för barn. Gammal och/eller oxiderad olja kan ge hudreaktion, var noga med förvaring och bäst föredatum.  

Övrigt: Varje flaska ska ha en droppinsats för säker dosering. Eteriska oljor är kraftfulla koncentrat, några få droppar räcker långt. Använd inte outspädd eterisk olja direkt på huden, undantag förekommer. Undvik kontakt med ögon och slemhinnor, orsakar allvarlig ögonirritation. Det är viktigt att vara insatt i de eteriska oljornas egenskaper och verkan särskilt vid: sjukdom, graviditet och amning. Eteriska oljor ska aldrig förtäras i koncentrerad form, livshotande! Citrusoljor som exempelvis bergamott, citron, grapefrukt och lime gör huden ljuskänslig. Undvik starkt solljus och solarium under minst 24 timmar efter applicering på huden.